Ritüel Tadında

Pazar günlerimin benim için ne kadar özel olduğunu herkes çok iyi bilir. Daha doğrusu beni tanıyanlar ve az çok takip edenler bilir. Çocukluğumdan beri pazar sabahlarının yeri benim için çok farklıdır, keza akşamları da öyle. Bana bir şekilde sevgiyi, beraberliği ve mutluluğu hatırlatır ve yaşatır.

Elimden geldiğince de pazar günlerini özel kılmaya kendimce devam etmeye çalışıyorum. Tabi bugün değinmek istediğim ritüel izin günümle alakalı. Aslında hiç bu yazıyı yazmak aklımda yoktu fakat izin günü ritüelimi yerine getirirken birden aklıma geldi. Neden bu konuda bir iki satır karalamayayım ki?

C.tesi günleri genellikle izin günüm oluyor. Ve benim asla sektirmeden yaptığım şey ise; kahvaltımı yaparken bilgisayarımda en sevdiğim bir çizgi filmi açıp izlemek oluyor. Evet yanlış okumadınız; en sevdiğim bir çizgi filmi açıp izlemek… Genellikle Youtube’da sevdiğim bazı çizgi filmlerin kanallarını takip ediyorum. Ayrıca Netflix’de de beğendiğim çizgi filmleri listeme çoktan ekledim. Bu arada hemen belirteyim SouthPark, Family Guy gibi yapımlardan bahsetmiyorum. Tom ve Jerry, Şirinler, Looney Tunes, Red Kit vb. çocukken gözümü kırpmadan izlediğim çizgi filmler bu izlediklerim. Bana verdikleri keyfi size anlatamam. Bir nevi meditasyon gibi; sakinleştirici ve huzur verici.

Bu sabah Şirinleri seyrederken, izlediğim bölümde Gargamel, Şirineyi yaratıyor. Diğer şirinleri ele geçirmek için dişi bir şirin yapma taktiği çok zekice. Tabi ki planları ters tepiyor ama benim dikkatimi Şirineyi nasıl yaptığı çekiyor. Ve bu kadar güzel bir tarif başka türlü bu çizgi filme yedirilemezdi. Aklımda kaldığı şekliyle Şirine tarifini özetliyorum;

Bir miktar şeker
Bir miktar biber
Biraz timsah göz yaşı
Biraz yalan
Biraz kaynana dili
Kalp yerine de taş
Bir kadın başka ne şekilde özetlenebilirdi ki? Dedikten sonra birden daha önce aldığım başka bir notu açıp okumak geldi hemen içimden. Çizgi filmi bitirir bitirmez bu kez bir kaç yıl önce aldığım notu açtım. O notu da aynı şekilde okumanız için aşağıya yazıyorum;

Pandora; Yunan mitolojisinde ilk kadın. Tanrıların armağanı anlamına gelmektedir ve Zeus tarafından insanlığı cezalandırmak için hazırlandığına inanılır… Pandora, Yunan mitolojisinin Havvası niteliğindedir. Efsaneye göre Pandora, erkeklere bela olsun diye yaratılmıştır. Tanrılar tanrısı Zeus’un buyruğuyla su ve topraktan heykeli yapıldıktan sonra canlandırılmıştır. Sözcük olarak “ tüm armağan “ anlamındadır. Çünkü ona Afrodit güzelliğini, Minerva çekiciliğini, Hermes kurnazlığını ve yalancılığını armağan etmiştir. Böylece kadın ilk yaratılışta tüm tanrı niteliğini almıştır.

İşte “Kadının” muhteşem bir özeti daha öyle değil mi?

Sakın düşüncelerim yanlış anlaşılmasın. Kadınlar bana göre de erkeklerden kat kat üstün varlıklardır. Çok daha zeki, çok daha akıllı ve alımlı, çok daha taş kalpli. Bir çok konuda erkeklerden çok üstünler. Zaten ben de bu sebeple ufak tefek notlar almış ve saklamışım. Kısmet bu gün bunları bu sayfalara yazmak, sizlerle paylaşmakmış.

O zaman son olarak konuyu daha fazla uzatmadan; Nietzsche kadınlarla ilgili ne demiş bir bakalım;

En tatlı kadın bile acıdır…

Sevgilerle…
“Onur SUSAN”

Ritüel Tadında” için 7 yorum

  1. Tatlı ne zaman çok tatlıdır? Belki biraz acıdan sonra :)) Taş kalplilik sıfatı kadına değil, insana dair . Aşk acılarını yazanlar hep erkek olunca belki biraz gaddar görünüyor olabiliriz tabi:) Keyifle kalın…

    Beğen

  2. Yorumunuz için teşekkür ederim. Taş kalplilik konusuna gelince, sanırım insana dair, ama erkeklere göre kadınlarda ağır bastığına eminim… Siz de keyifle kalın.

    Liked by 1 kişi

  3. deneyimler öğretilerden etkilidir. Peki:)

    Liked by 1 kişi

  4. Çizgi film seyretmeyi ben de seviyorum hele ki şirinler:)
    Kadınlar komplike canlılardır evet 🙂

    Liked by 1 kişi

  5. Her yaşa hitap ediyor çizgi filmler bana göre. 34 yaşımdayım. 50’ye geldiğimde de izleyeceğim eminim 🙂

    Beğen

  6. Bir an kendimi okudum sandım. En sevdiğin günün Pazar olması ve hafta sonu çizgi film izlemek mi? Harika işte bu ben 🙂

    Beğen

  7. Çok sevindim benzer keyifleri olan birilerini görünce… 🙏🏻

    Beğen

Lütfen bir cevap yazın.