Xpert Eleven, Yeniden

Evet bu oyunla ilk tanıştığım zamanı hatırlamaya çalışıyorum… Aklıma gelmiyor. Ve açıp oyunun içerisinden kayıt tarihime bir bakıyorum. Ardından gelen inanılmaz bir şaşkınlık. 2006 yılının Nisan ayı. Gerçekten bu kadar uzun süre geçmiş miydi? Peki ya bu oyunun hikayesi neydi?

Ekran Resmi 2015-08-21 12.52.21
Taktik ve oyuncuların yerleşimi hazır… Maç gününü bekliyoruz.

Bu oyunla ilk olarak tanışmama vesile olan Ebocuk ile Siraçtı. Çok net bir şekilde hatırlıyorum bu menajerlik oyununa ilk başladığımda o zamanlar Türkçe dil desteği yoktu ve yarım yamalak İngilizcemle taktikler hazırlamaya çalışıyor, oyuncu transferleri yapıyor ve Sponsorluk aktivitelerindeki zorlu sorulara sallamasyon cevaplar vermeye çalışıyordum. Tüm bunların dışında da kendi aramızda kurmuş olduğumuz ligde kıyasıya bir mücadele veriyordum.Takımları hatırlamaya çalışıyorum… YukarıAyrancı Spor, Çarşı, benim takımın ForeverZynp, Beşiktaş, ezeli rakibim ve sıkı dostum Şimşekspor… İnanılmaz bir lig kurmuştuk o zamanlar. Herkese büyük başarılar elde etmek için kıyasıya bir rekabet içerisindeydi. Ligin yöneticisi için olağan seçimler yapılıyor, takımlar arası şikeler bitmek bilmiyor, el altından çok ucuza kulüpler arası transferlerin ardı arkası kesilmiyordu. Basın açıklamalarında menajerler birbirlerine sallıyor, bazı maçlarda sertlik ve hileler almış başını gidiyordu. Fakat kimse kopamıyordu bu oyundan. Çünkü hepimiz dışarıda can ciğer olduğumuz arkadaşlardık. Fakat iş sanal oyuna gelince bir anda herkes birbirine inanılmaz birer rakip olup çıkıyordu…

Dile kolay 2006 yılında kayıt olduğum bu oyunu geçen günlerde yeniden açtım ve hiç tanımadığım insanların yer aldığı bilmediğim bir ligde tekrar oynamaya başladım. Oyunun oynanış stili çok fazla olmasada değişmiş ve şimdi biraz daha kullanımı kolay bir hal almış. Fakat o yıllar öncesinin tadını şimdi almıyor gibiyim. Kimseyi tanımıyorum, kimseyle atışamıyorum ve kimseyle el altından şike yapamıyorum. Ya da yapanları yakalayamıyorum… Şimdiki ligimde ne ezeli rakibim Şimşekspor var, ne atışmadan duramadığım Carşı takımı var ne de diğerleri.

Şu an sadece açıp oynuyorum ve zaman öldürüyorum. Bazen de daha o zamanlar eklemiş olduğum Avatar resmime bakıp ( Age of Empires 1’deki Chariot Archer ) eski günleri hatırlayıp tebessüm ediyorum. O güzel ve keyifli müsabakaları asla unutamıyorum. Kısacası bu oyunun bana daha o zamanlar yaşattığı heyecanı her zaman hayatımın keyifli anıları olarak hafızamda saklıyorum. 

Sevgilerle…

Xpert Eleven, Yeniden” için 5 yorum

  1. Bir gün herkes ‘ForeverZynp’li olacak…

    Liked by 1 kişi

  2. 😂😂😂
    Ah eski zamanlar.

    Beğen

  3. Çok daha güzel günler olacak. Bu yüzden şimdi zor olsa da o günler için ayakta kalmalıyız. Bizi sevenler için. Bize ihtiyacı olanlar için.

    Liked by 1 kişi

  4. Evet. Güzel söyledin 👍🏻

    Beğen

  5. Biraz fazla konuştum ama ne bileyim içimden geldi.

    Beğen

Lütfen bir cevap yazın.